Cassia por 100g

Cikkszám: cos428
Cassia por 100g

Cassia por 100g

Cikkszám: cos428
1 100 Ft
Egységár: 11,00 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft

Cassia, levélőrlemény – természetes, tisztán növényi eredetű hajkondícionáló.

A szenna nemzetséghez tartozóCassia obovataColl. növény szárított levelének porrá őrölt formája. Bár a henna festőnövényhez semmilyen rokonság sem fűzi, sokan mégis színtelen hennának nevezik, mivel külső megjelenésében (zöld színű por) hasonlít hozzá, és ugyancsak kedvelt hajápolószer.

Kiváló hajkondícionáló tulajdonságokkal rendelkezik, erősebbé, dúsabbá és ellenállóbbá teszi a hajat, valamint tartást ad neki. Ugyanakkor színanyagának enyhén savas kivonásával kíméletes hajszínezőt nyerhetünk, amely az ősz és a szőke hajnak aranyszínű fényt kölcsönöz. (A hatás hajszerkezettől függő, egyénenként különböző!) A kétféle felhasználási területhez más-más alkalmazási mód tartozik, ezért a cassia-levélőrlemény a sötét haj kondícionálására is bátran használható.

A cassiapor további előnyös tulajdonságaihoz tartozik, hogy antimikrobiális hatóanyagainak köszönhetően a korpásodást is enyhítheti.

Felhasználás:• Ahajkondícionálóhatás érdekében a cassiaport keverjük el vízzel vagy valamilyen, a fejbőrt ápoló virágvízzel (pl. élénkítő rozmaring hidrolátum, bőrnyugtató római kamilla hidrolátum) kb. joghurt állagúra. A keveréket oszlassuk el a hajon, egy órán át hagyjuk állni rajta, majd alaposan mossuk ki a hajból.
• Ahajszínezőhatás céljából citrom- vagy narancslével, citromsavas lágy vízzel kb. joghurt állagúra keverjük el a port, hagyjuk állni 12órán keresztül, majd tincsenként oszlassuk el a száraz vagy nedves hajon. Legalább három óra hatóidő után alaposan mossuk ki a hajból.

INCI: Cassia obovata leaf powder
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Kiszerelés
100g
Plusz szolgáltatás: