Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g

Cikkszám: bm46
5(1 vélemény)
Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g
Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g
Cikkszám: bm46
5(1 vélemény)
2 070 Ft
Egységár: 10,35 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 21 Ft
A Fibersol 2 – minimum 90% szárazanyag-tartalmú oldható élelmi rost, amely könnyen oldódik vízben, íztelen, tört fehér por és nem befolyásolja a hő (így fel lehet használni főzéshez, sütéshez), és az egyik leggazdaságosabb rostforrás. Pozitívan befolyásolja a vér glükóz szintjét. Segít fenntartani az egészséges bélműködést, így csökkentve a különböző betegségeket. Tanulmányok igazolták az egészségre jótékony tulajdonságait, többek között hatással van a tápcsatornára, a vércukor- és koleszterinszintre.Az aktuális napi referencia érték (DRV) a napi 25g rost mennyiség. A fokozott rost bevitel klinikailag bizonyított egészségügyi előnyöket jelent, főleg cukorbetegség, fogyás és más emésztési egészséggel kapcsolatos kérdésben. Az amerikai kutatók arról számoltak be a közelmúltban, hogy a fokozott rostbevitel által kisebb a kockázat a szív-és érrendszeri és légúti megbetegedésekben.Az étkezési rostokat oldhatóságuk és táplálkozás-élettani viselkedésük szerint két csoportra osztjuk:

Vízben oldhatatlan (cellulóz, hemicellulóz, lignin) és vízoldékony (pektin, növényi gumik és gyanták) rostokA szervezetnek mindkét típusú rostra szüksége van. Ezek általában együtt találhatóak a legtöbb növényi eredetű élelmiszerben.

Vízoldékony rostban különösen gazdagok: az alma, a citrusfélék, a legtöbb friss és aszalt gyümölcs, a zöldségek, a hüvelyesek és a zabpehely

Vízben oldhatatlan rostban különösen gazdagok: a gabonafélék (korpa), a rizs, a kukorica, az eper stb.A rostok jótékony hatásai:

- Csökkenthetik a koleszterinszintet

- Tisztítják a vastagbelet, eltávolítják a méreganyagokat

- Lassítják a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérséklik a vércukorszint emelkedését

- A gyomorban megduzzadva teltségérzetet okoznak, így csökkentik az étvágyat

- Biztosítják a napi székletürítést, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5l/nap) együtt megakadályozzák a székrekedést

- Egy részük prebiotikus hatású

Az élelmi rost megváltoztatja a bélflóra összetételét, a hasznos baktériumok javára. A tudósok úgy vélik, hogy a bélrendszerben élő mikrobák segítenek megőrizni az emésztőszervrendszer egészségét.
Kiszerelés
200ml
Plusz szolgáltatás: