CaTop Forte kapszula 100db

Cikkszám: fl183
CaTop Forte kapszula 100db

CaTop Forte kapszula 100db

Cikkszám: fl183
8 525 Ft
A vásárlás után járó pontok: 85 Ft
kalcium, magnézium, cink ésgyümölcs bioflavonoidvitaminhatóanyagúétrend-kiegészítő termék,95%-os felszívódásúkalciumforrásÖsszetevők:kalcium, magnézium, bioflavonoid, rezveratrol, cink, B6-vitamin, szelén, D3-vitamin.

Felhasználási javaslat:3x1kapszula/nap,valamint igény, és szükség szerint max. 3x2 kapszula/nap.Bő vízzel nyelje le.

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben1fortekapszula


CaL-theronate:kalcium330 mg -42,9 mg RDA 5,4 %
Mg-citrát,magnézium169,65 mg -22mg RDA 6 %
Összes polifenol:4,15 mg +/-10 %


-bioflavonoid2,9 mg
-rezveratrol0,002 mg
Zn-citrát,cink10 mg -1,2 mg RDA 12 %
B6-vitamin (piridoxin) 0,35 mg RDA 25 %
Szelén (nátriumszelenit) 27,5 mg -12,65 mg RDA 23 %
D3-vitamin (kolekalciferol) 1,26 µg -RDA 25 %


RDA a felnőtteknek ajánlott napi bevitel%-a.Csontritkulás:
A csontritkulás egy anyagcserezavaron alapuló csontbetegség. Számos egyéb betegség is a csontritkulásra vezethető vissza.Az életkor növekedése, a testmozgás hiánya, a hormonális változások (változókor) és az ásványi anyagok elégtelen beépülése idézi elő a csont-mátrix változását.Ennek eredményeképpen a csont mikroszerkezet ritkul, és a csont gyengülni kezd. Mindez jelentős mértékben növeli a -nem ritkán-végzetes csonttörések kockázatát, illetve kialakul a rendszeres csontfájdalom és deformálódik a csont-rendszer. Megjelennek a mozgásszervi betegségek, ízületi fájdalmak.

A Kalcium-Treonát pozitívumai:

-

Hatékony bélből való felszívódás, és csontokba való beépülés.
-

Gátolja a csont-felszívódást ezen keresztül a csont-vesztést.

-

Javítja a csont és porc sejtek funkcióját, működését.
-

Segíti a csont-képződési folyamatokat.

Kalcium-Treonát:
Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a kalcium L-treonát javítja az osteoblastoknak (csontképző sejt) és osteocytáknak (csontsejtek) a tevékenységét és működését, miközben növeli a kalcium bélből való felszívódását és hasznosulását a csontszövetben. Ezen kívül optimalizálja a csontszövet helyreállítási és újjáépítési folyamatait.A kísérletekben a kalcium-treonát sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint más kalcium források.Állatkísérletben a kalcium-treonát formájában szájon át beadott kalcium 94-95%-a szívódott fel (az első csoport 40 mg, a második csoport 80 mg kalciumot kapott). Ez a felszívódási arány jelentősen magasabb a kalcium egyéb formáihoz képest.
Egy másik vizsgálatban angolkóros egerek kaptak kalciumpótlást, kalcium-treonát vagy kalcium-glukonát formájában. A szerzők véleménye szerint a kalcium-treonát hatékonyan csökkentette a csontvesztést, képes volt megelőzni az angolkór kialakulását, és a kalcium-glukonátnál nagyobb mértékű csont-kalciumfelvételt eredményezett.A kalcium felszívódást humán vizsgálatban is tesztelték, mégpedig úgy, hogy mérték a kalcium-treonát elfogyasztása előtti és utáni vizelet-illetve vér-kalciumszinteket. Ez bizonyította, hogy a kalcium emberben is jól felszívódik a kalcium-treonát adagolása után.

Tanulmányok és kutatások alapján, ha a kalciumbeviteltől megfosztják a szervezetet, csontritkulás léphet fel.Ezzel párhuzamosan azt is bebizonyították, hogy a növelt kalcium bevitel a csípőcsont törések előfordulásának csökkenéséhez vezet, így magától értetődik, hogy növelni kell a kalcium bevitelt a csont egészségének megőrzéséhez.Annál is inkább, mert minden második nő és minden ötödik férfi veszélyeztetett a csontritkulás szempontjából, aminek eredményeképpen havonta pl. az Egyesült Királyságban 1150 ember hal meg.

Mit teheta csontritkulás megelőzése érdekében?

-

Étkezés!Alacsony fehérjetartalmú étrend. Ez a legígéretesebb terápia a látóhatáron. A szervezet a túl sok fehérje anyagcseréjénél kalciumot használ fel, s a veséken keresztül kiöblíti. Tanulmányok mutatják, hogy a csontok mindig veszítenek kalciumtartalmukból, amikor túl magas a proteinbevitel, tekintet nélkül arra, hogy mennyi kalciumtartalmú ételt fogyasztunk, vagy mennyi kalciumpótlékot nyelünk le.
-

Testmozgás:A csontok nem erősödnek és nem vastagodnak rendszeres, súlyt hordozó testmozgás nélkül – mint amilyen például a gyaloglás. Ásványi anyagaik visszatartása érdekében a csontoknak nyomásra, húzásra, tolásra és súly ellenében érvényesülő csavarásra van szükségük.
-

Étrend-kiegészítő:Rendkívül fontos a kálcium pótlás. Ne feledje, hogy akalcium felszívásáhoza szervezeténekD-vitaminra is szükségevan.
Kiszerelés
100db
Plusz szolgáltatás: