ellenőrzött gluténmentes
kelesztés nélkül, Mini-pizzaként is elkészíthető
5 perc elkészítés – 20 perc sütés, a mennyiség egy tepsihez, két sütőformához vagy 10-12 Mini-pizzához elegendő
Elkészítési javaslat:
- 1. vizet és olajat adunk hozzá: az elektromos sütő 225˚C-ra előmelegítjük (gáz: 4 fokozat, légkeverős: 190 ˚C). A tasak tartalmát egy tálba öntjük, majd 250ml langyos vizet és 2 ek. olajat (pl. olívaolaj) adunk hozzá.
- 2. gyúrni: az összetevőket egy kézi konyhagéppel kikeverjük, a tészta ragadósabb a megszokottnál ami megkívánt, így a kész tészta szaftos marad belül.
- 3. nyújtás: egy tepsit (ca. 35x30cm) vagy két kerek tortaformát (kb. 28 cm) olajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük. A tésztát ételkeményítővel meghintjük és sütőpapírba tekert sodrófával kinyújtjuk.
- 4. rátét, fűszerezés, olajozás: a tésztát egyenletesen megkenjük paradicsompürével. Izlés szerint megrakjuk feltéttel, fűszerezzük majd olívaolajjal meghintjük. Paradicsompüré helyett lehet paradicsom-ketchupot, -szószt, -szalszát vagy passzírozott paradicsomot használni.
- 5. sütés: a sütőben a középcső szinten kb. 15-20 percig sütjük. (elektromos sütő 225˚C-ra előmelegítve, gázsütőben 4 fokozaton, légkeverősben 190 ˚C)
Alap recept:Tesztát elkészítjük, paradicsompürével bekenjük, ráteszünk friss paradicsom szeleteket (500g) és Mozarella sajt szeleteket (350g). Tengeri sóval, borssal és friss bazsalikom levelekkel fűszerezzük és olivaolajjal meghintjük.
Összetevők:teljes rizsliszt*, kukoricakeményítő*, rizsliszt*, sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, savanyító: monokálium tartrát, kukoricakeményítő*), sűrítő: guarmag liszt*, quinoa-kovászpor* (teljes quinoa liszt*, rizsliszt*, indító kultúrák), tengeri só, élesztő, nyers nádcukor*, sűrítő: Xanthan
*ellenőrzött biogazdálkodásból
Nyomokban tartalmazhat csillagfürtöt.