Aromax Makadámdióolaj (50ml)

Cikkszám: arom57
Aromax Makadámdióolaj (50ml)

Aromax Makadámdióolaj (50ml)

Cikkszám: arom57
1 650 Ft
Egységár: 33 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
Elterjedés, termesztés, előállítás

Az Ausztráliában honos hármaslevelű makadámdió (Macadamia ternifolia) csonthéjtól megszabadított, zsíros olajban rendkívül gazdag terméséből előállított olaj (Macadamiae oleum), mely sajátos összetételének köszönhetően kiváló bőrpuhító, bőrnedvesítő és a bőrgyulladások okozta bőrfeszülést csökkentő hatású.

Összetétel, minőség

Az olaj mintegy 80%-át két telítetlen zsírsav (illetve ezek észtere) adja, az olajsav és a palmitoleinsav. Mindkettő alkotórésze a bőrünk védelmében fontos szerepet betöltő faggyúnak. Különösen kedvező tulajdonsága, hogy az avasodás folyamatának hosszú ideig ellenáll, ezért eltarthatósága körülbelül kétszerese a többi, gyakran használt zsíros olajénak.

Felhasználás

A makadámdió olaját horzsolások és terhességi csíkok eltüntetésére, várandósok és babák bőrének ápolására, a bőr öregedési folyamatának lassítására, illetve a bőrvörösség mérséklésére alkalmas kozmetikai készítmények alkotórészeként, valamint napozószerek és dekorkozmetikumok összetevőjeként lehet eredményesen felhasználni.