Aromax Babérolaj (5 ml)

Cikkszám: arom2
Aromax Babérolaj (5 ml)
Aromax Babérolaj (5 ml)
Cikkszám: arom2
2 790 Ft
Egységár: 558 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Elterjedés, termesztés, előállítás

A babér illóolajat (Lauri folii aetheroleum) a babérfélék családjába (Laurus nobilis L.) tartozó, 10 m magasra növő örökzöld babérfa leveleibőlgőz- vagy vízgőzdesztillációvalállítják elő. A babérlevél illóolaj színtelen, esetleg enyhén sárgás színű, kellemesen édeskés-fűszeres illatú.

Összetétel,minőség

Fő összetevőként azeukaliptuszolajbanis jelentős mennyiségben előforduló1,8-cineolt vagy eukaliptolttartalmazza (30-60%), ami mellett számos olyan összetevő van jelen többnyire 2-8%-os mennyiségben, amelyek a fűszeres, aromás illat kialakításában vesznek részt (pl. eugenol, metil-eugenol, linalool, pinének).

Felhasználál

A babérlevél illóolajantimikrobiális, nyákoldó, köptető, légzéskönnyítő, görcsoldófőbb hatásokkal rendelkezik, melyek mellett az eukaliptolnak köszönhetőengyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapítóhatások érvényesülésével lehet számolni az olaj használatakor.
A babérolajat és az azt tartalmazó készítményeket elsősorbanlégúti hurutok, hörgő-, illetve homloküreg-gyulladás, valamint agyomor- és a bél görcsösállapotainak kezelésére használják, belsőleg és külsőleg alkalmazható készítmények (krémek, kúpok, inhalálók, cseppek stb.) formájában. A babérolaj a fentiek mellett összetevője lehet olyangyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapítóhatású készítményeknek (krémeknek, masszázs- és fürdőolajoknak) is, melyeket reumás megbetegedések és zárt baleseti vagy sportsérülések kiegészítő kezelésére használnak. A babérlevél olaj egyes esetekbenallergén összetevőketis tartalmazhat, ezért használata érzékeny bőrűeknél és kisgyermekeknél fokozottabb figyelmet igényel. A babérlevélolajat parfümolajok, szappanok és egyéb kozmetikai készítmények előállítására is felhasználják.
Kiszerelés
5ml
Plusz szolgáltatás: